Fa uns dies vaig veure la recepta de les truitetes de gambetes (“camarones”) a la web de JaviRecetas i vaig pensar que l’havia de fer un dia o altra. I va donar la casualitat que uns dies després vaig anar a la peixateria i hi havia xanguets, així que vaig decidir adaptar la recepta, i la veritat és que no ens va decebre gens!
Potser l’ ingredient més “complicat”
de trobar és la farina de cigrons però jo la vaig comprar a la mateixa
peixateria i en tinc per força vegades perquè s’usa poqueta quantitat.
Ingredients:
- 120 g de xanguets
- 100 g de farina de blat
- 50 g de farina de cigrons
- 1 got i mig d’aigua
- ½ culleradeta de sal
- 1 ceba tendra
- Julivert fresc
- Oli d’oliva per fregir les
truitetes
Preparació:
Posa en un bol les farines i
la ceba tendra tallada ben fina. Pica el julivert i afegeix una o dues
cullerades (al teu gust) al bol. Afegeix la sal, els xanguets i l’aigua.
Barreja –ho bé tot amb una forquilla fins que quedi una barreja força líquida.
Si cal més aigua afegiu-la.
En una paella gran posa-hi força
oli d’oliva, un dit més o menys, i escalfa’l.
Quan l’oli sigui ben calent,
però sense fumejar, afegeix un cullerot de la barreja. Deixa que es cuini per
un costat i després dóna-li la volta fins que estigui daurada. Treure-la de l’oli
i posar-la en paper absorbent perquè deixi anar l’oli sobrant.
Quan es fa la primera truita
es pot tastar per comprovar si està correcta, sinó es pot afegir una mica més
de sal o aigua per tal que quedin més primetes o de farina si ens agraden més
gruixudes.
ui, quina bona pinta! Aquest peixet passa sense gana, que cruixent que es veuen!
ResponEliminaQueden super bones i cruixents!! Amb les gambetes però encara han de quedar més primetes i cruixents, però segur que són bones igual!
EliminaLa farina de cigrons és la millor per arrebossar el peix, el pescaito frito dels andalusos.
ResponEliminaAquestes truites han de ser super gustoses, fines i cruixents!
Ja m'ho van dir a la peixateria això de la farina de cigrons; jo no sabia i em van dir que va millor i que no embruta tan l'oli! Hauré de provar!! Queden fantàstiques les truitetes, però hauré de provar també amb les gambetes a veure que tal!
EliminaQué bones, m'agraden molt!
ResponEliminapetons
Pero que ricos, son como patatas crujientes y encima de chamquetes, absolutamente delicioso, besos
ResponEliminaSofía
es una golosina asi crujiente¡¡ me encanta
ResponEliminapeto
Mira una bona pensada, ara que comencen els sonsus u provaré també...amb quedo per aquí...ens veiem, petonets.
ResponEliminaamb sonso també han de ser boníssimes!! bona pensada!!
Elimina