divendres, 22 de març del 2013

Pa de pita




Tot sovint fem hummus a casa perquè ens agrada força, però mai no havia fet el pa de pita. En un dels darrers tallers d’en Pep Nogué al que vaig assistir ens va preparar un plat amb albergínies, que molt aviat penjaré al blog, i el qual es podia acompanyar també amb aquest tipus de pa.
Així que vaig investigar una mica per Internet i, en diversos blogs, vaig trobar la recepta del pa de pita d’en Xavier Barriga i tothom deia que donava tan bons resultats que no vaig tenir més remei que provar-la! I aquí està! He de dir que realment és molt fàcil i el pa queda molt i molt bo, així que no dubteu en provar-la!
Ahh! A més a més una altra cosa, surten unes 10 pites, així que si són massa es poden congelar les que sobren i després amb un cop de torradora o de forn tornen a estar com acabades de fer!

Ingredients:

- 500 g Farina
- 275 ml Aigua
- 5 g Llevat fresc de Forner
- 10 g Sal

Preparació:

Amassar tots els ingredients junts, menys el llevat, que afegirem fet miquetes un cop els ingredients estiguin mig amassats. S’ha d’amassar els ingredients fins que obtinguem una massa fina i elàstica.
Un cop tinguem llesta la massa la dividim en porcions d’uns 80 g i en fem boletes. Hem d’obtenir unes boles llistes i ben apretades. Per fer-ho, es pot aplanar lleugerament la pesa i anar doblegant cada extrem cap al centre, apretant bé cap a baix amb els dits i formant una bola a mesura que l’anem doblegant. Se li dóna la volta deixant els extrems a sota perquè quedin unes boletes perfectament rodones.
Deixar fermentar durant 45 minuts les boles tapades amb un drap humit, perquè no facin crosta.
Un cop passat aquest temps escalfar el forn a màxima potencia amb la placa del forn a dins, perquè agafi escalfor.
Mentrestant, enfarinar la superfície de treball i anar estirant les boles amb un corró fins que tinguin un diàmetre de 15 cm, més o menys.
Quan el forn sigui ben calent, anar posant les pites a sobre la plata del forn i enfornar durant uns 3 minuts, fins que siguin inflades i una mica dauradetes.
Un cop llestes treure del forn i embolicar en un drap perquè no perdin l’escalfor. 



7 comentaris:

  1. Ostres, t'ha quedat molt bé! I això que em sembla força complicat...
    jo també faig hummus molt sovint, a veure si el proper cop també m'atraveixo amb el pa ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. no ho és gens de complicat!! fes-les perque queden boníssimes i segur que et queden fantàstiques!

      Elimina
  2. Hola Neus,
    no sabia on deixar-te la mida del motllo de Tortada. Es un Savarin de la casa Lekué de 23 cm. Aqui tens la referència: http://www.lekue.es/es/molde-classic-savarn-23-cm-1210600. Suposo que també hi han d'altres marques.

    Molt bona la recepta del Pa de pita... Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. en tinc un de savarin de lekue... mirare a veure si és aquesta mida! moltes gracies laura!!!

      Elimina
  3. M encanta. Va ser un gran descobriment en els meus viatges a l´Orient i a 'AFrica i sempre que puc en menjo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. doncs aquestes són molt fàcil i molt bones! si les proves quedaràs molt contenta, segur!!

      Elimina
  4. fa temps que tinc la recepta pendent i encara no m'he animat! 8( t'han quedat genial. molts petonets!!!

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.