dilluns, 25 de març del 2013

Broquetes de gambes amb beixamel




Avui per primera vegada, i espero que no la última, participo en una iniciativa que ha iniciat la Carmen del blog “Recetas Tia Alia”, que consisteix en la presentació mensual de dues de les receptes de la seva tia Alia per tal que qui vulgui les faci i publiqui en el seu propi blog el dia 25 de cada mes. Les receptes acostumen a ser una dolça i una salada, i jo aquesta vegada m’he decidit per la recepta salada.
La veritat és que aquestes gambes amb beixamel són ideals per un aperitiu, es poden preparar amb temps i en el moment només fregir i són força “resultones”.
Jo aquesta vegada les he fet amb gambetes pelades, perquè era les que tenia a casa, però segur que queden fantàstiques amb una gamba més grandeta i gustosa. Repetiré segur!

Ingredients:

- Gambes pelades
- 1 cullerada de farina
- Llet
- Sal
- Pebre
- Nou moscada
- Pa ratllat
- 1 ou
- Mantega
- Oli per fregir

Preparació:

Posar aigua amb sal en un cassó a escalfar. Mentre, punxar les gambes en broquetes. Quan l’aigua hagi arrencat el bull posar-hi les gambes fins que siguin cuites.
Treure les gambes i deixar escórrer.
Fer una beixamel espessa (no poso les mesures perquè la faig una mica a ull i cadascú la fa a la seva manera):  posar una mica de mantega en un cassó fins que estigui fosa, llavors afegir la farina i remenar perquè cogui. Afegir la llet sense deixar de remenar fins que espesseixi. Si cal, afegir-hi més llet. Posar-hi sal, pebre i nou moscada.
Deixar que es refredi una mica la beixamel i ficar-hi les broquetes per tal que es cobreixin bé les gambes. Deixar refredar, si es pot d’un dia per l’altre, a la nevera.
Arrebossar les broquetes amb ou i pa ratllat i fregir en oli abundant.

5 comentaris:

  1. Te ha quedado de lujo, ya me comería yo unas cuantas de esas que tu has preparado, besos
    Sofía

    ResponElimina
  2. Y tanto que resultones. Tanto que estoy más que convencida de hacer esta receta, porque esta vez pudo conmigo la opción dulce. ¡

    Un saludo.

    ResponElimina
  3. Bienvenida a este reto mensual. Me encanta la opción de hacerlas tipo brocheta.

    ResponElimina
  4. pues amb semblan genials, tan torradetes...un peto, guapa!!!

    ResponElimina
  5. Hola Neus, qué campeona haciendo esta receta con camarones. Eso me parece que tiene que ser muy trabajoso porque son muy pequeñitos ¿no? Sea como fuere se ven ricos. Yo también las he embrochetado, me facilitó la tarea del rebozado y todo lo que sea simplificar...bienvenido sea !!!

    Gracias por tu participación y hasta pronto :)

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.