dimarts, 13 d’agost del 2013

Iogurt gelat de cireres



Amb les calors que estan fent la meva dèria gelatera és cada vegada major! Si a això hi afegim que tenia una gran quantitat de cireres que no sabia com gastar, el resultat ha estat aquest iogurt gelat de cireres.
Igual que en el gelat de vainilla, la recepta està adaptada del blog Denikatessen, que m’encanta i proposa una pila d’idees per fer gelats casolans sense geladora.
Aquest gelat té un gust intens de cireres amb el puntet del iogurt que és ideal!! Proveu-lo!

Ingredients:

- 400 g de cireres (un cop els hem tret el pinyol)
- 15 ml de rom blanc (opcional)
- 150g de sucre
- 5ml de suc de llimona
- 3 iogurts grecs naturals

Preparació:

Rentar i treure els pinyols de les cireres. Posar-les en un bol juntament amb el sucre i el rom, barrejar i deixar macerar. (Jo les vaig deixar tota la nit dins la nevera però amb 2-3 hores a temperatura ambient n’hi hauria prou).
Un cop macerades les cireres, triturar-les amb la batedora i afegir-hi el suc de llimona  i el iogurt. Si es vol es pot passar la barrejar per un colador, però jo no ho vaig fer. 
Posar la barreja en un recipient que es pugui ficar al congelador i deixar-la-hi una hora més o menys. Un cop passat aquest temps, batre la barreja amb una batedora de barnilles elèctric per trencar els cristalls que s’hagin format. Fer aquesta operació cada 30-45 minuts durant 2 o 3 hores. Quan el gelat tingui la textura idònia ja el podem deixar al congelador llest per menjar.  
 

10 comentaris:

  1. Hola Neus, gràcies per participar al "Escaparate" del meu bloc amb aquesta versió tan interessant d'una de les meves receptes. T'agraeixo el crèdit encara que aquesta sigui més teva que meva. Ja la pot veure tothom que vulgui al meu bloc. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic encantada de participar Nika!! El teu bloc m'agrada molt i amb el tema gelats em tens totalment enganxada! Ja he tornat a fer el gelat de vainilla i estic mirant com adaptar una de les teves receptes per fer-ne un de mango! Gràcies per passar per aquí. Petons

      Elimina
  2. Això del rom per macerar m'agrada... Un gelat interessant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El rom pràcticament no es nota i en el resultat final ni rastra, però és ideal per macerar les fruites i també perquè el gelat no quedi tan dur! Queda un gelat molt bo!

      Elimina
  3. Quin gelat més bo!!!! el provaré de fer ben aviat!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova'l MaryLou que queda un gelat boníssim i molt natural!

      Elimina
  4. Jo també m'estic convertint en una fanàtica dels gelats!!! Haig de provar la teva proposta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica la combinació de fruita fresca i iogurt queda deliciosa!!! Ja he vist que estas molt activa amb la geladora! Si proves aquesta recepta segur que no et decepcionarà!

      Elimina
  5. Neus, se me esta haciendo la boca agua solo de leer los ingredientes, al ver que lleva ron que le da un toque especial, me has animado a prepararlo, que bueno tiene que estar, besotes
    Sofía

    ResponElimina
    Respostes
    1. estaba muy rico sofia, y además facilisimo! si lo pruebas no te decepcionara!

      Elimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.