dimecres, 27 de març del 2013

Bombons de gianduja



Aquest mes les companyes del memòries d'una cuinera ens han proposat fer bombons!! Bombons!! Amb el que m'agrada a mi la xocolata!!! 

 

No n'havia fet mai a casa, així que vaig començar a investigar sobre farcits i altres aspectes tècnics. Finalment tenia clar que volia fer un farcit de praliné, però quan tenia clara la preparació vaig creure que potser era una mica massa líquid per un farcit de bombons.... quina solució hi havia??? La crema de gianduja!!! Afegint  xocolata al praliné s’obté una crema deliciosa!!! Així que aquest és el farcit d’aquests bombons, que segur que repetiré!!
A mi me n’han sortit 12, però és que el motlle que tenia era una mica massa gran. La propera vegada hauré de buscar uns motlles una mica més petitons.
Comencem?!

Ingredients:

- Xocolata per fondre (Nestlé postres en el meu cas)
- Perletes de sucre (per decorar)
- 12 avellanes senceres, torrades i pelades

Per la crema de gianduja:

- 50 g de sucre llustre
- 60 g avellanes pelades i torrades
- 10 g llet en pols
- 150 g de xocolata per fondre (Nestlé postres en el meu cas)

Preparació:

El primer pas és preparar l’”estructura” dels bombons que anirà farcida de la crema de gianduja. Per fer-ho, cal que fonguem la xocolata i n’omplin els motlles fins a d’alt. Tot seguit, posar els motlles cap per avall en un plat per tal que es buidin de la xocolata sobrant i quedi una capa fina que formi l’estructura. Tornem a girar els motlles i els posem a la nevera per tal que s’endureixi la xocolata.
Mentre, preparem la crema de gianduja, la qual té com a base un praliné. Per fer-ho cal posar en una paella de fons gruixut el sucre a fot mig-baix perquè es vagi desfent fins a obtenir un caramel. Afegim les avellanes i donem unes voltes a la paella perquè s’impregnin bé de caramel. Les posem a sobre un paper de forn per tal que es refredin.
Un cop fredes, les hem de triturar juntament amb la llet en pols. Jo he usat l’accessori del túrmix. S’han de triturar força estona fins que els olis de les avellanes facin que la crema es lligui i tingui una consistència semi liquida. Veureu que al principi tenim pols d’avellanes i sucre, i a mesura que seguim triturant les avellanes deixen anar els seus olis i cada vegada obtenim una pasta més cremosa. Cal anar desenganxant-la de les parets del recipient a mesura que anem triturant.


Un cop tenim fet el praliné, hi afegim la xocolata fosa i seguim remenant fins que tot està ben lligat. 


Ara, traiem els bombons de la nevera i posem una avellana sencera dins de cada un. Els omplim amb la crema de gianduja. Compte no els omplim del tot perquè encara cal fer el “terra” dels bombons, que els tancaran. Els tornem a ficar a la nevera per tal que es solidifiqui una mica la crema de gianduja.
Passada una estona, fonem la xocolata que ens ha sobrat en fer les “estructures”, i si ens cal una mica més, i tapem els bombons fins a omplir del tot els motlles. Els tornem a ficar a la nevera. Jo els he deixat tota la nit.
Desmotllem els bombons i els decorem al nostre gust. En el meu cas, amb una micona de xocolata fosa els hi he enganxat una perleta de sucre platejada.
I llestos per menjar!! El més recomanable és tenir-los a la nevera fins al moment de tastar-los!


Nota: El praliné i la crema de gianduja es poden fer amb antelació i guardar-los en un pot a la nevera. Quan haguem d’utilitzar la gianduja es pot escalfar una micona.
Cal tenir en compte que el praliné, tot i que porta sucre, no es pot guardar durant molt de temps a la nevera perquè l’oli dels fruits secs el pot posar ranci.  

21 comentaris:

  1. Tenen un nom ben divertit aquests bombons. Però no has posat la foto i no sé com imaginar-los... ohhhh.... bona setmana santa!

    ResponElimina
  2. Ho sé ho sé que no hi ha foto..... :( és que no sóc a casa i m'he deixat la camèra allà :(:( però aquesta tarda-vespre les penjo segur segur!! :p

    ResponElimina
  3. He he he. Segur que fa salivera. Bones festes!

    ResponElimina
  4. Hola Neus, jo si que he vist la foto, t'han quedat de maravella.
    La xocolata es la meva perdició.
    Pero aquest bombons, son de luxe.
    Felicitats i petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. isabel estan boníssims!! ja tinc pensat fer una mousse de gianduja o praliné!

      Elimina
  5. Jo no m'he atrevit amb els bombons...em sembla massa complicat!!! però veig que tots us hi esteu posant amb energia....no sé, no sé, m'ho tindré que pensar!

    ResponElimina
  6. Aquesta gianduja s'ha de tastar urgentment!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  7. No dius res sobre atemperar la cobertura, un proces imprescindible per fer bombons. Aviat en fare o ho explicare. Bona proposta pero.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que no vaig atemperar la cobertura.... és que no n'havia fet mai i va ser tot en plan experiment, però hauré d'anar millorant la tècnica. Per cer Albert, tinc pendents els teus Búlgars! Hem van semblar genials i els he de fer un dia d'aquests!

      Elimina
  8. Carai quins bombonets, ara sí que m'animo a ferne, son una delicia !!!
    Petons.

    ResponElimina
  9. Qué rico Neus! Veo que lo mismo te da dulce que salado, que lo bordas todo igualmente.
    Bss

    ResponElimina
  10. No coneixia això de la gianduja, però ha d'estar moolt bona!
    Bona PAsqua!!

    ResponElimina
  11. Pero Neus, como me pones esto por delante, con lo saturada que estoy de dulce, mira que me están dando ganas de prepararlos, te han quedado fantásticos, besos
    Sofía

    ResponElimina
  12. Oh, t'han quedat perfectes! I la xocolata ganduja, amb el praliné d'avellana, és de les meves preferides...
    Jo al final no he tingut temps de participar.

    ResponElimina
  13. Hola Neus!!! t'han quedat genials aquests bombons. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  14. Hola Neus!!! t’acabo de descobrí , i em quedo a fer un tom. Per cert uns bombons espectaculars!!!! ja tens una altra seguidora
    petons

    ResponElimina
  15. A pesar de no atemperar el chocolate como dice el mestre ex-pastelero Albert buenos lo son y te han quedado geniales.
    Fantástica aportación Neus
    peto

    ResponElimina
  16. Quina delícia de plat, ara acabo de descobrir el teu blog m'ha encantat la recepta. Petons
    Montse

    ResponElimina

Comenta, critica, parla’n,…. tots els comentaris són benvinguts i agraïts. Un blog es nodreix, creix i evoluciona gràcies als teus comentaris.
Gràcies per perdre uns minuts en deixar la teva opinió.